Lövöldözés volt Pozsonyban, meglőttek egy férfit és egy 14 éves lányt!

Pénteken lövöldözés volt a pozsonyi Széplak utcán (Obchodná ulica).

Lövöldözés volt Pozsonyban, meglőttek egy férfit és egy 14 éves lányt!
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrséghez délután érkezett a bejelentés egy férfiről, aki állítólag késsel rátámadt a pénzügyi igazgatóság őrző-védő szolgálatának alkalmazottjára, majd a fegyverével együtt tovább járkált a városközpontban. A rendőrség erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

„Fenyegette a körülötte lévő embereket, azokat is beleértve, akik követték és videóra vették a férfit. A közelben lévő rendőrjárőrök a férfihez mentek. A fenyegetőzés tovább folytatódott, és a férfi eközben a késével hadonászott, ami veszélyt jelentett az emberekre és a rendőrökre is. A járőrök ezért elsütötték a szolgálati fegyverüket” – magyarázta a rendőrség.

Az esetről videófelvétel is készült.

A meglőtt férfi a rendőrök szerint hasba szúrta magát. A rendőrség azt állítja, hogy a beavatkozás során ügyeltek a férfi testi épségének a megőrzésére.

A rendőrség egyúttal beismerte, hogy a beavatkozás során egy kívülálló személy is megsérült. A TASR információi szerint meglőttek egy 14 éves lányt, akit emiatt operálni kell. „Könnyű sérüléseket szenvedett, és még vizsgálják, hogy ezeket mi okozta. A rendőri beavatkozást ezért a belügyminisztériumi felügyelőség fogja vizsgálni” – jegyezte meg a rendőrség.

A mentősök összesen három személyt láttak el. „Az egyik férfi állapota válságos, ezért altatásban van, a másik sérült férfi pedig eszméleténél volt a kórházba szállítása idején” – közölte a TASR-rel Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője. 

A férfi viselkedésének okait még vizsgálják. Az eset a rendőrség szerint nem minősül terrorcselekménynek.


(TASR)