Lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban

Lövöldözés volt a Maryland amerikai szövetségi állambeli Great Mills egyik gimnáziumában kedden - közölte a megyei seriff és a tankerület. 

Az incidensben két ember és a lövöldöző megsebesült

St. Mary megye seriffje az MSNBC televízióval közölte, hogy a három ember állapota - akiket egy közeli kórházba szállítottak - válságos.

Az MSNBC szerint a diákokat kimenekítették a gimnáziumból.

Korábban a seriff a Twitteren felszólította a szülőket, hogy ne közelítsék meg az iskolát. Szóvivője, Julie Yingling azt mondta, hogy vannak sebesültek, de egyelőre nem tudja, mennyire súlyos az állapotuk. A szóvivő közölte, hogy halálos áldozatokról nincsen tudomása.     Szövetségi nyomozók is a helyszínre érkeztek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közölte, hogy ügynökeik segítséget nyújtanak a helyi seriff hivatalának.

A Baltimore Sun című napilap egy megyei szóvivőre hivatkozva azt írta, hogy a Washingtontól 110 kilométerre délre fekvő város gimnáziumában hárman sebesültek meg. Az ABC televízió a helyi seriff hivatalára hivatkozva "több sebesültről" számolt be.

A gimnáziumban "a helyzetet ellenőrzés alatt tartják" - közölte a megyei tankerület. A tanintézménynek 1600, 14 és 18 év közötti diákja van.

A helyi televíziókban bemutatott felvételeken számos rendőrautó látható egy nagy vöröstéglás épület előtt. Egy diák telefonon a CNN hírtelevíziónak elmondta, hogy a lövések a röviddel a keddi tanítás kezdete után dördültek el. Jonathan Freese a televíziónak elmondta, hogy a rendőrök osztályról osztályra járnak, és rövidesen kikísérik őket az iskolából.

Az Egyesült Államokban felfokozott országos vita folyik az iskolai lövöldözésekről, miután február 14-én a floridai Parkland iskolájában egy fegyveres kioltott 17 emberéletet.

A marylandi iskolai lövöldözés négy nappal azelőtt történt, hogy Washingtonban nagy tüntetést szerveznek "Menet az életünkért" címmel, a lőfegyverek tartásának jobb szabályozását követelve. 

(MTI)