Lövöldözés volt egy kaliforniai irodaházban, többen meghaltak, köztük egy gyermek is életét vesztette

Négy ember, köztük egy gyerek vesztette életét a kaliforniai Los Angeles mellett egy helyi idő szerint szerdán történt lövöldözésben, többen megsérültek, köztük a gyanúsított is - közölték rendőrségi források.

Lövöldözés volt egy kaliforniai irodaházban, többen meghaltak, köztük egy gyermek is életét vesztette
Fotó: AP/TASR

A Los Angelestől mintegy 48 kilométerrel délkeletre található Orange város egy irodaházában történt lövöldözés kevesebb mint egy hónap alatt a harmadik hasonló eset az Egyesült Államokban.

A hatóságok egyelőre nem közölték a kórházba szállított feltételezett elkövető lehetséges indítékát.

Gavin Newsom, Kalifornia állam kormányzója a Twitteren kifejezte megrendülését és együttérzését a hozzátartozóknak.

Alig két hete Georgia állam fővárosából, Atlantából jelentettek lövöldözést. Ott a támadó agyonlőtt nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt. Felmerült, hogy az elkövetőt rasszista indíték vezérelte, de a rendőrség végül azt közölte, hogy nem erről lehetett szó. A 21 éves, fehér bőrű tettes masszázsszalonokban gyilkolt. A rendőrség szerint feltehetően valamilyen "szexuális függőségben" szenvedett, és nem kizárt, hogy járt is korábban ezekben a helyiségekben vagy hasonló szalonokban.

A múlt héten a Colorado állambeli Boulderben 10 ember halt meg egy áruházi fegyveres incidensben, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike.

(MTI)