Lövöldözés volt az ostravai kórházban, többen meghaltak!

Ismeretlen személy lövéseket adott le az ostravai egyetemi kórházban kedden reggel 7 óra környékén.

Lövöldözés volt az ostravai kórházban, többen meghaltak!
Fotó: Rendőrség (Twitter)

Ján Hamáček cseh belügyminiszter szerint egy ismeretlen fegyveres nyitott tüzet hét óra után az ostravai kórház járóbeteg-ellátójában, majd elmenekült. A rendőrség különleges egységei, köztük gyorsreagálású osztagok kommandósai érkeztek a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is részt vesznek a támadó utáni hajszában a városban.

 A ČT 24 hírportál információi szerint a lövöldözésnek hat halálos áldozata van, további ketten pedig súlyosan megsérültek.

Jiří Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés a kórház traumatológiai osztályán történt. Más részletek egyelőre nem ismertek. A tettes indítékairól sem tudni semmit. Andrej Babiš cseh miniszterelnök közölte, az elkövető a váróteremben lövöldözött.

A rendőrséghez 7 óra 19 perckor futott be az első segélyhívás, az első egységek pedig már 7 óra 24 perckor a kórházhoz értek, írja a Sky.


Fotó: MTI/EPA

A rendőrség lezárta a kórházat és a közelben lévő egyetemet is.

Az elkövető szökésben van, a rendőrség egy vörös kabátot viselő, megközelítőleg 180 centiméter magas férfit keres, aki fontos tanúja lehet a történteknek.

„A rendőrség intenzíven keresi az elkövetőt. Kérjük a nyilvánosságot az együttműködésre, amennyiben bármilyen információjuk van, hívják a 158-as segélyhívót” – írta a cseh rendőrség a Twitteren.

10 óra előtt a rendőrség bilincsben vezetett ki egy férfit a kórház épületéből, de nem erősítették meg, hogy a lövöldözés gyanúsítottjáról van szó. A cseh rendőrség a Twitter oldalán megosztott egy fotót egy vörös kabátos férfiról, aki fontos tanúja lehet a történéseknek. "Ebben a pillanatban más verzióval dolgozunk és más személyt keresünk" - írta a rendőrség Twitter-bejegyzésben.


Fotó: ČT24/rendőrség
 

(DenníkN/čtk)