Lezuhant egy helikopter a szlovák-ukrán határon, hat ember meghalt

Lezuhant egy ukrán helikopter a szlovák-ukrán határon, a szerencsétlenségnek hat halálos áldozata van - jelentette be Robert Kaliňák belügyminiszter zsolnai sajtótájékoztatóján pénteken. 

A cas.sk hírportál információi szerint az orosz gyártmányú helikopter még szerdán zuhant le, nem sokkal azután, hogy a határ szlovák részén a rendőrség felfigyelt rá.

A szlovák rendőrök ezt követően kutatni kezdtek a szerencsétlenül járt gép és utasai után. A rendőrök a gép roncsait és hat halott utasát pénteken találták meg a nagymihályi (Michalovce) járásban lévő Stretavka település közelében.

"Szerdán észleltünk egy azonosítatlan gépet, amely belépett a szlovák légtérbe. Nyomozás indult utána, amit megnehezítettek az időjárási viszonyok, leginkább a sűrű köd. Amint felszállt a köd, megtaláltuk a Mi2-es típusú gép roncsait és halott utasait, összesen hat személyt" - mondta a belügyminiszter.

Kifejtette, hogy a pilóta valószínűsíthetően el akarhatta kerülni, hogy észrevegyék a gépet a szlovák szervek, ezért manőverezésbe kezdett. "Veszélyesen manőverezett, nagyon kedvezőtlen időben, nagyon alacsonyan. A baleset közvetlen okát e pillanatban még természetesen nem ismerjük. Ez egy rendkívül szomorú esemény. Láthatják, hogy a csempészek nem félnek semmilyen veszélyes tevékenységtől, hogy átléphessék a határainkat" - fogalmazott Kaliňák.

(cas.sk/mti/tasr/para)