Leszakadó faág ölt meg egy 14 éves diákot, több gyerek megsérült!

Szörnyű baleset történt Nyitrán, miközben az alapiskolás diákok éppen sétáltak a szabadban, a futballstadion melletti bicikliút környékén.

Leszakadó faág ölt meg egy 14 éves diákot, több gyerek megsérült!
Fotó: SME/SITA
Kapcsolódó hírek:
 
Trambulin az úton Kisudvarnokban, felborult teherkocsi Nagymagyarnál

A rendkívül erős szél éppen akkor szakított le egy faágat, amikor a közelben sétáltak a diákok. A leszakadó faág megölt egy 14 éves lányt, többeket pedig megsebesített - közölte először a rendőrség a Facebookon. Délután javították, nem lány, hanem fiú az áldozat.

A Joj TV megtudta, hogy több mentőautót is rendeltek a helyszínre. Zuzana Farkasová tűzoltósági szóvivő közölte, hogy az eset a Zobor alatt, a futballstadion melletti bicikliútnál történt. Szavai szerint három gyerekre zuhant a faág, egyikük nem élte túl, két másikat pedig kórházba kellett szállítani. A tűzoltók szerint a leszakadó faág rendkívül nagy volt.

A SME munkatársa megtudta, hogy a diákok egyike súlyosan sérült, hivatalosan meg nem erősített információk szerint eltört a combcsontja.

Tatiana Timková, a nyitra kórház szóvivője közölte, hogy hozzájuk két gyermeket szállítottak be mentővel. "Egyikük operáció előtt áll, a másikat épp vizsgálják" - közölte.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki a mai napra a rendkívül erős szél miatt. A másodfokú riasztás érvényes a pozsonyi járásokra és a főváros környékére, beleértve a Dunaszerdahelyi, a Galántai és a Szenci járást is. Ez azt jelenti, hogy ezekben a régiókban a szél erőssége elérheti a 20-23 m/s-t, ami 80-90 km/órának felel meg.

(parameter)