Lelőttek egy menedékkérőt, mert késsel támadt a társára

Minden szempontból tragikus hír: a meglőtt férfi azért támadhatott rá 27 éves lakótársára, mert az egy közeli parkban aznap megerőszakolt egy nyolcéves kislányt, aki valószínűleg a meggyilkolt menedékkérő lánya volt.

 Az apa később a kórházban halt meg.

Lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a helyszínen tartózkodó német rendőrök Berlin egyik menekültszállóján, a férfi később meghalt - közölte egy rendőrségi szóvivő szerdára virradóra.

A meglőtt 29 éves férfi azért támadhatott rá 27 éves lakótársára kedd este, mert az egy közeli parkban aznap megerőszakolt egy nyolcéves kislányt, aki valószínűleg a meggyilkolt menedékkérő lánya volt. A rendőrség is a bántalmazási ügy miatt tartózkodott a helyszínen. 

Szemtanúk szerint a 27 éves már bilincsben volt, és éppen beszállni készült egy rendőrautóba, amikor társa rátámadt, és azt kiabálta: "Ezt nem fogod túlélni!"

Ezt követően több tiszt rálőtt a támadóra - mondta el a rendőrségi szóvivő. A 29 éves órákkal később egy kórházban belehalt súlyos sebeibe. Az ügyben nyomozás indult.

(MTI)