Lelki problémák vezethettek a NAKA-főnök feleségének öngyilkosságához

Egész Szlovákiát megrázta a pénteken történt haláleset.

Lelki problémák vezethettek a NAKA-főnök feleségének öngyilkosságához
Forrás: Cas.sk

Amint arról beszámoltunk, pénteken holtan találták a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kassai részlegét vezető Jaroslav G. 40 éves feleségét. A rendőrség szerint a nő szolgálati fegyverrel végzett magával, és búcsúlevelet is hagyott. A nő halálának ügye számos megválaszolatlan kérdést vet fel.

A szomszédok sem korábban, sem az ominózus napon nem vették észre, hogy valamilyen problémák lennének a családban. Elmondásuk szerint a tragédia idején a nő mindkét gyermeke otthon aludt.

Az ügyvédnő élettelen testét az egyik szomszéd találta meg pénteken reggel.

„Reggel fél öt körül vittem sétálni a kutyát. Amíg a felvonóra vártam, észrevettem, hogy van valami a 3. és 4. emelet közti szinten. Megijedtem és visszarohantam a lakásba. Nem sokkal később újra kimentem a folyosóra, és láttam, hogy egy holttest van nekidőlve a falnak. A jobb kezében pisztoly volt“

– mesélte a szomszédnő.

Mivel a nő férje szolgálati fegyverével követte el az öngyilkosságot, az esettel foglalkozik a belügyminisztérium felügyelősége. Andrea Dobiášová, a belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint az ügyben emberölés vádjával indítottak eljárást.

Danica Caisová pszichológus szerint a nő öngyilkossági módszere utalhat bizonyos dolgokra.

„Ugyan hagyott hátra búcsúlevelet, ám mégsem kért segítséget a problémájára. A módszer, ahogy elkövette az öngyilkosságot, arra utal, hogy nagyon komoly oka volt rá”

– magyarázta Caisová, aki szerint a nő belső gondjai vezették ahhoz, hogy véget vessen az életének. „Nem rossz házasság, vagy leleplezett hűtlenség lehetett az oka. Hamarább inkább lelki problémái lehettek” – véli így a pszichológus.

Caisová szerint a nő azért mehetett ki a lakásból, mert egy belső hang ezt sugallta neki, valamint, hogy senki se hallja őt, mikor megöli magát.

Cas.sk/para