A Legfelsőbb Bíróság döntött a szlovák sorozatgyilkos sorsáról, aki brutális dolgokat művelt az áldozataival

Megerősítette Miroslav Lehotský életfogytiglani börtönbüntetését szerdán a Legfelsőbb Bíróság.

A Legfelsőbb Bíróság döntött a szlovák sorozatgyilkos sorsáról, aki brutális dolgokat művelt az áldozataival
Miroslav Lehotský (Fotók: TASR)

Lehotskýt három személy brutális meggyilkolása miatt ítélte el tavaly a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság, az áldozatok közül két nő a barátnője volt, egy pedig a szeretője akkori élettársa. Lehotský fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy a Legfelsőbb Bíróságra került.

A vád szerint az első gyilkosságot még 2010-ben követte el. Sandra N. az akkori élettársa volt, így az ő esetét közeli személyen elkövetett gyilkosságként kezelik. Lehotský korábban Csehországban élt, majd Sandra N.-nel és gyermekükkel Szlovákiába költöztek. Nová Dubnicában laktak egy panelházban. Élettársnője állítólag arra panaszkodott, hogy veri, emellett az volt a gyanúja, hogy a férfi megcsalja őt, ezért elköltözött a szüleihez. A vádlottnak nem sikerült meggyőznie őt, hogy térjen vissza hozzá, ezért a vád szerint meggyilkolta. A halottkém vizsgálata megállapította, hogy a nőt megfojtották, előtte azonban még megerőszakolták. A holttestet feldarabolták és elégették.

Lehotský ezután a Pokec nevű chatoldalon ismerkedett meg Luciával 2011-ben, az utolsó barátnőjével, aki elmondása szerint saját szemeivel látta, ahogy a férfi megfojtja akkori barátját. A nő Lehotskýval is viszonyt folytatott, és azért hívta el magukhoz és engedte be, mert állítása szerint a pasija bántalmazta őt. Ezután viszont Lehotský a melegítője zsinórjával fojtotta meg a férfit. A holttestét berakta a kádba, másnap összetörte a csontjait és levágta a fejét, hogy beférjen egy bőröndbe. 

Ez azonban még nem minden. 2012-ben kezdett nyomozni a rendőrség a 19 éves anyuka, Monika és másfél éves kislánya, Nina eltűnése ügyében. Ezt az esetet is vele kötötték össze. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy Lehotský mindegyik áldozatát elégette, így próbálta likvidálni a holttestüket.

Paradox módon a férfi nem a gyilkosságok miatt került rendőrkézre, hanem mert felmerült a gyanúja, hogy kínozza a nyolcéves kisfiát.


(TASR/Tvnoviny.sk/para)