Legalább 25 kislányt molesztált vagy erőszakolt meg modellkarriert ígérve nekik egy szlovák házaspár

A nyitrai járásbeli Mojmírovce községben jegyezték be azt a "modellügynökséget", amit az idén 49 éves Peter R. és tőle mintegy 20 évvel fiatalabb élettársa üzemeltetett.

Legalább 25 kislányt molesztált vagy erőszakolt meg modellkarriert ígérve nekik egy szlovák házaspár
Fotó: Markíza

A jelek szerint 2010-től egészen 2019 végéig lényegében zavartatás nélkül működhettek. A gyanú szerint a fiatalabb nő "szerezte be" a 10 és 15 év közti lányokat, akiknek modellkarriert ígértek - adta hírül elsőként 2019 decemberében a Markíza.

A lányok szüleinek összesen mintegy 400 eurót kellett ehhez befizetniük belépőként, illetve "képzésekért", "felkészülésért" - írta annak idején a Pravda. Ehelyett viszont a nő leitatta és arra próbálta rászedni őket, hogy feküdjenek le a férfival, néha pedig ő maga is beszállt.

A Markízának több lány is arról számolt be, hogy a férfi szexuálisan kihasználta, helyenként megerőszakolta őket. Jelenleg 25 konkrét károsultja van az ügynek, a lányok szerint viszont az eltelt évek alatt valójában 100-nál is többen lehettek.

A férfit 2019 decemberében tartóztatták le, élettársa azonban szabadlábon védekezhet. A férfit szexuális visszaéléssel, nemi erőszakkal, zsarolással és fiatalkorú megrontásával, míg a 28 éves nőt szexuális visszaéléssel, fiatalkorú megrontásával és tettestársként elkövetett nemi erőszakkal vádolják. Jelenleg folyamatban van ellenük a vádemelési javaslat megfogalmazása.

(Tvnoviny.sk)