Legalább 20 ember meghalt, miután felhőszakadás csapott le egy kínai terepfutóversenyen!

Legalább 20 ember meghalt és egy eltűnt egy 100 kilométeres hegyi terepfutóversenyen a hirtelen megváltozott időjárási körülmények miatt Északnyugat-Kínában - írta vasárnap a helyi média.

Legalább 20 ember meghalt, miután felhőszakadás csapott le egy kínai terepfutóversenyen!
Fotó: AP/SITA

A korábbi hírekben 16 halott és öt eltűnt szerepelt.     

A beszámoló szerint felhőszakadás csapott le a Kanszu tartománybeli Pajjin város közelében lévő természetvédelmi területen tartott verseny résztvevőire.

A mentőközpont szerint szombat délután jégeső, fagyos eső és szélvihar zúdult a verseny magaslati szakaszának 20. és 31. kilométere közötti részére.

 

 

Vasárnap hajnali 3 óráig 16 embert találtak holtan, és öt eltűntet kerestek. A helyi önkormányzatok vészhelyzeti intézkedést vezettek be, több mint 700 mentőt vezényeltek az eltűntek megtalálására. A hőmérséklet az éjszaka folyamán tovább csökkent, ami még inkább megnehezítette a keresését és a mentést a terület bonyolult domborzati viszonyai között.

Százötvenegy versenyzőt sikerült biztonságba helyezni, öt indulót könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak kezelésre, állapotuk stabil. A versenyen összesen 172-en vettek részt.

A természeti terület látványos, négymilliárd éves sziklaalakzatairól híres, gyakran használják filmek vagy televíziós műsorok helyszínéül.

(MTI)