Lefűrészelte saját kezét egy 20 éves nő, hogy megkapja a biztosítási pénzt!

A tervben segítségére volt a párja és annak apja is, ők sem úszták meg büntetés nélkül - szúrta ki a Ladbible nyomán a 24.hu.

Lefűrészelte saját kezét egy 20 éves nő, hogy megkapja a biztosítási pénzt!
Fotó: Pixabay.com

Két év börtönre ítéltek egy nőt Szlovéniában, miután kiderült, a saját kezét fűrészelte le azért, hogy pénzt kapjon a biztosítótól.

A bíróság kimondta, hogy a most 22 éves Julija Adlesic egy körfűrésszel csonkította meg a saját bal karját a csuklója felett két évvel ezelőtt. Mindezért 925 ezer fontos, közel egymillió eurós kártérítést remélt, aminek a felét azonnal megkapta volna, a fennmaradó összeget pedig havi részletekben.

A terv kivitelezésében a szerelme és annak apja is segített. Mikor a nőt a szülei bevitték a kórházba, az ő közremködésükkel „felejtették otthon” a levágott testrészt, annak érdekében, hogy azt már ne lehessen visszavarrni a helyére. Az ügy tárgyalása során a nő végig az ártatlanságát bizonygatta, kijelentette, csak ő tudja, hogy történt a dolog pontosan.

"Senki nem akar nyomorék lenni. Alig húsz évesen elvesztettem a kezem, romba dőlt a fiatalságom!" - mondta.

Ugyanakkor akadtak olyan körülmények, amelyek egyértelműen arra mutattak, hogy egy előre kitervelt csalásról van szó.

A leggyanúsabb az volt, hogy a nő több biztosítótársasággal is szerződésben állt, így mindegyiktől számított a kompenzációra. E mellett a nyomozás során kiderült, hogy az áldozat barátjának még jóval az incidens előtt több internetes keresése is a műkezekhez kapcsolódott. Mindezek értelmében nem csak a nőt ítélték el: párja három évet kapott, az ő apja egy év felfüggesztettet.

A végtag levágására tett erőfeszítések egyébként nem vezettek eredményre, ugyanis a hatóságok a helyszínelés során megtalálták a levágott részt, amit végül sikerült visszavarrni a nő karjára.

A Ladbible emlékeztet, nem a szlovén nő volt az első, aki ilyen messzire ment a biztosítási pénzért: 2012-ben egy dél-karolinai férfit 14 év börtönre ítéltek, miután rábeszélte egy ismerősét, hogy vágja le egy rokkant férfi végtagját, hogy aztán osztozzanak a biztosítási pénzen. A tervet végrehajtó férfi akkor csak három évet kapott.

(24.hu)