Lánybúcsús társaság halt meg egy repülőgép-tragédiában

A nyolcfős társaság, és a gép háromfős személyzete is életét veszítette a tragédiában.

Mina Basaran, egy 28 éves török lány, illetve hét barátnője utazott azon a magánrepülőn, amelyik Irán déli részén zuhant le vasárnap. A baleset okát egyelőre nem tudni, az iráni hatóságok hátfőn találták meg a gép fekete dobozát.

A repülőgép Isztambulba tartott Dubaiból, ahol a lányok Basaran lánybúcsúját ünnepelték. A nyolcfős társaság, és a gép háromfős személyzete is életét veszítette a tragédiában, a keresőcsapatok eddig tíz holttestet találtak meg.

A baleset a Zargosz-hegység területén, Teherántól 370 kilométerre, délre történt. A hatóságok munkáját nagyban nehezíti, hogy a heves esőzés, és az erős szél miatt, vasárnap óta lehetetlen helikopterrel megközelíteni a baleset helyszínét.

A Bombardier CL604 típusú repülő a Sharjah Nemzetközi Repülőtérről szállt fel. A reptér közleménye szerint, a gép kapitánya nem kért karbantartást. A felszállás rendben ment, majd egy óra repülés után, a gép gyorsan veszíteni kezdett a magasságából. Egy szemtanú azt mondta, a repülőgép kigyulladt, mielőtt a hegyoldalba csapódott.

A magángép tulajdonosa Mina Basaran apjának befektetési vállalata, a Basaran Investment Holding volt.

24.hu