A koronavírus buktatta le a véreskezű maffiavezért

Francesco Pellét kétévnyi bujkálás után terítette le a koronavírus, egy portugáliai Covid-klinikán vették őrizetbe.

A koronavírus buktatta le a véreskezű maffiavezért

A 43 éves férfi a calabriai 'Ndrangheta egyik meghatározó alakja, akit az olasz belügyminiszter, Luciana Lamorgese az ország legveszélyesebb szökevényének nevezett. A házi őrizetben lévő Pelle 2019-ben tűnt el Milánóból, miután a legfelsőbb bíróság helybenhagyta életfogytiglani büntetését, amit egy rivális klánvezér feleségének kivégzéséért szabtak ki rá.

Maria Strangiót 2006 karácsonyán ölték meg calabriai otthonában, pár nappal azután, hogy Francesco Pellét egy ismeretlen hátba lőtte. A férfi túlélte a merényletet, és az ügyészség szerint bosszúból rendelte el a nő kivégzését. 

Pár napja viszont koronavírus-fertőzés miatt kénytelen volt befeküdni egy lisszaboni kórházba, ami egyet jelentett a lebukásával.

Egy másik 'ndranghetista, Marc Feren Claude Biart igazi bravúrt hajtott végre azzal a napokban, hogy youtube-os főzővideóival sikerült hét év után lebuktatnia magát a Dominikai Köztársaságban.

Az 54 éves maffiózó annyira szereti az olasz konyhát, hogy feleségével létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen az olasz fogások elkészítéséhez adtak tanácsokat a követőiknek.

A férfi óvatos volt, ügyelt arra, hogy a főzővideókon az arca ne látszódjon.

Viszont arra nem gondolt, hogy az egyéb testrészein lévő tetoválások alapján be tudják azonosítani. Sikerült. A maffiózót múlt héten az Interpol segítségével elfogták.

Index