Korábban sosem történt még ilyen: függőlegesen tört el egy férfi pénisze!

Egy brit orvosi szaklap szerint ez volt a világ legelső olyan esete, amikor valakinek függőlegesen tört el a pénisze.

A 40 éves brit férfi olyan szexbalesetet szenvedett, amelynek következtében három centis függőleges szakadást okozott a péniszén egy rossz mozdulat. 24 órán belül megműtötték és azóta teljesen felépült – írja a 24.hu a Gizmodo nyomán.

A pénisztörés pontosabban úgy írható le, mint a heréket védő tokból induló szakadás. Ez az a rész, ami pumpálja a vért a péniszbe.

Az ok, amiért ez a sérülés olyan érzés, mintha csonttörés lenne, az az, hogy ilyesmi általában szex közben történik, amikor a teljesen felálló pénisz túlságosan meghajlik a nagy erejű nyomás alatt, ami aztán a péniszben lévő vér szivárgását okozza. A feltételezések szerint gyakran fordulhatnak elő ilyen szexuális balesetek, de általában a szégyenérzet miatt nem fordulnak orvoshoz az emberek.

A kedden közzétett esettanulmány szerint a férfi sérülése ritkább annál, amiket eddig láttak a szakemberek. Mint a legtöbb ilyen esetben, a 40 éves férfi is szex közben sérült meg.  Akkor, amikor a nő volt felül, és  a férfi pénisze „nekicsattant a partnere gátjának”. De a férfi alteste nem mutatta a megszokott tüneteket. Nem hallott például hangos pukkanást, de nem alakult ki olyan nagy duzzanata sem, és a merevedését sem veszítette el azonnal, hanem csak szépen lassan.

Az MRI vizsgálat alapján kiderült, hogy a férfi péniszének a középső részén, annak is a jobb oldalán van egy három centiméteres, függőleges irányú szakadás. Ez azért volt igazán furcsa, mert az ilyen sérülések szinte mindig keresztirányúak, vagyis vízszintesek szoktak lenni.

A műtét szerencsére sikeres volt, a férfinak nem kellett sokáig várnia, hogy maradandó problémák nélkül felépüljön. Hat hónapon belül képes volt folytatni a szexuális életét, és nem számolt be jelentős hegesedésről vagy más maradandó elváltozásról.

Azt hiszem, az a fontos része a történetnetnek, aminek át kéne mennie, hogy néhány férfi számára ez nagyon személyes és kínos kérdés, ezért, nem kérnek azonnal orvosi tanácsot

– mondta a vezető szerző, Sam Hughes, az angliai Yorkban élő urológus és sebész a Gizmodónak.


(via24.hu)