Korábban lovat is kötött autója mögé a kutyáját megkínzó nő

Tegnap számoltunk be arról a borzalmas esetről, hogy egy balotaszállási nő a kocsijához kötve húzta az úton, majd valószínűleg még élve elásta kutyáját.

Korábban lovat is kötött autója mögé a kutyáját megkínzó nő
Fotó: Police.hu

„Egyáltalán nem sajnálom” 

– ismételgette.

A 68 éves H. Balázsné autóját hétfő délután állítótta meg egy férfi, aki a földúton haladva látta meg a kegyetlenséget, miszerint a nő egy bálamadzaggal autója mögé kötötte, az ekkorra már csak az oldalán gyötrödő állatot. Az egyébként láncravert kutyát azért büntette meg a „gazdája”, mert az korábban elmenekült a vihar elől.

A kutya egy darabig futott az autó után, majd amikor már nem bírta a tempót, elesett, a nő pedig így húzta autója mögött a szerencsétlent. Az állatt mancsaiból ömlött a vér, a megkínzott teste alig mozgott, de még levegőért küzdött.

A Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány egyik önkéntese a történtek után alig két órával érkezett meg a nő tanyájára a rendőrökkel, de már késő volt, a nő eddigre eltemette.

„Számonkért minket, hogy miért csinálunk ekkora drámát az egészből. Mondta, hogy ő ilyet lóval is csinált már, nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz belőle”

– kezdte a Blikknek a neve elhallgatását kérő munkatárs.

Az állatvédő elmondta:

– Többször el kellett magyarázni neki, hogy amit csinált, az bűncselekmény. Boncolást kértünk, mert tartok tőle, hogy a kutya még élt, amikor elföldelték.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást az asszony ellen. Őrizetbe azonban nem vették.

viaBors