Kommandósok szabadították ki a nőt, akit hónapok óta fogva tartott és kínzott egy pasi Pozsonyban

A rendőrség különleges egysége hatolt be a pozsonyi lakásba, ahol egy férfi minimálisan két hónapja éheztetett, vert és gyötört egy fiatal nőt.

Kommandósok szabadították ki a nőt, akit hónapok óta fogva tartott és kínzott egy pasi Pozsonyban
Illusztráció

A rendőrök lakossági bejelentés alapján szálltak ki a ligetfalui Šustekova utcába, a bejelentő szerint ugyanis ott egy fiatal nőt tarthattak fogva.

"Mivel a bent lévő férfi a rendőrség ismételt felszólítására sem reagált, odabentről pedig hangos kiáltások voltak hallhatók, rendőrségi közvetítőt is hívtak a helyszínre. Ő kapcsolatba lépett a férfival, kommunikálni kezdett vele, de észrevehető volt, hogy a férfi agressziója erősödik, közvetlen veszélybe sodorva a bent lévő nőt" - fejtette ki a bevetés kapcsán Michal Szeiff rendőrszóvivő.

A rendőrök ezt követően behatoltak a lakásba, és ártalmatlanná tették, majd őrizetbe vették a férfit. 

Odabent megtalálták a fiatal nőt, és egyértelmű volt, hogy orvosi ellátásra van szüksége. "Ezt követően megállapítást nyert, hogy a nőt minimálisan két hónapja fizikai és lelki gyötrelmeknek tették ki. Ennek következtében több zúzódás, szúrt és vágott seb volt az arcán és a teste több pontján, megvonták tőle az ételt és nem mozoghatott szabadon" - árulta el a szóvivő.

A lakásban találtak egy fecskendőt is, benne valamilyen kristályos anyaggal, vélhetően pervitinnel, továbbá marihuánát.

Amennyiben beigazolódik, hogy a 36 éves férfi fogva tartotta és kínozta a fiatal nőt, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(TASR)