Kolléganői beszéltek a brutálisan meggyilkolt vásárúti asszonyról

Mindenkit megrázott K. Mária szörnyű halála, aki csak egy hónapja ünnepelte 40. születésnapját. 

Kolléganői beszéltek a brutálisan meggyilkolt vásárúti asszonyról
Az elhunyt Mária (Fotó: Nový Čas)

Mária korábban a közkedvelt vásárúti cukrászdában, a Dolce Vitában is dolgozott, újabban azonban már egy dunaszerdahelyi benzinkút alkalmazásában állt. Kolléganői a Nový Čas-nak beszéltek arról, hogy férje, a meggyilkolásával gyanúsított K. Lajos rettentően féltékeny típus volt.

"Ha egy férfi azt mondta neki, hogy jól néz ki, azonnal elkapta annak a férfinak a nyakát és azzal fenyegette, hogy megöli"

- állította Mária egykori szomszédnője. Hozzátette, hogy a köztük kialakult végzetes konfliktust az is okozhatta, hogy Mária válni akart, és úgy néz ki, alakulóban volt egy új viszonya.

A benzinkúton dolgozó kolléganői kedves hölgyként írták le Máriát, mindannyian szerették őt. "Agyondolgozta magát, hogy támogassa a családját, családi házakba is járt takarítani. A férje viszont folyton figyelte őt, ide is gyakran járt és ellenőrizte" - mesélték.

Problémáikról viszont a családjukon belül nem nagyon beszéltek.

"Csendben szenvedett, el akart válni, gyötörte őt a férje" - folytatta egyikük.

A végzetes napon, csütörtökön délutántól este tízig dolgozott. Röviddel azután, hogy hazament, 20 késszúrással meggyilkolták. Holttestére lakásuk nappalija és konyhája közt találtak rá. A rendőrséget 20 éves fiuk, illetve a szomszédok is riasztották. A rendőrség letartóztatta a férjet, akit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal gyanúsítanak, és 20-tól 25 évig vagy akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Jelenleg vizsgálati fogságban van.

(Nový Čas)