Kiskorú lányt erőszakolt meg az internetes társkeresőn vadászó szexuális ragadozó

23 éves férfit fogtak el a Pest megyei nyomozók. A gyanú szerint internetes társkeresőn ismerkedett fiatal lányokkal, egy kiskorú áldozatát pedig megzsarolva, randira csalva meg is erőszakolta – írja a police.hu.

Kiskorú lányt erőszakolt meg az internetes társkeresőn vadászó szexuális ragadozó
Fotó: police.hu

A bűncselekmény 2021 márciusában jutott a rendőrség tudomására. A ragadozó azonosításához, felkutatásához és elfogásához szükséges felderítő munka 2021. április 19-ére ért be. Budapesti alkalmi szálláshelyén fogták el az egyébként Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származó, 23 éves F. Gergőt, aki a kezdeti tagadás után beismerő vallomást tett.

A férfi egy online felületen ismerkedett meg a kiskorú lánnyal, „beszívezték” egymást, beszélgetni kezdtek. Csevegéseik sűrűsödtek, egyre bizalmasabbá váltak, egy idő után meztelen képeket cseréltek egymásról. Ezt használta fel a férfi, hogy áldozatával szexuális viszonyt létesítsen: megfenyegette, ha a lány nem áll kötélnek, büntetésből kiteregeti a lány meztelen képeit szülei előtt. A fenyegetés megtette hatását, a lány félelmében 2021. március 14-én elment a megbeszélt találkozóra. Gyál városának egy kietlen, erdős részére sétáltak, majd a 23 éves férfi - a lány folyamatos tiltakozása ellenére - megerőszakolta.

A gyanúsított ugyanazon módszerrel több áldozatot is kiszemelt magának, képeket is cseréltek, de a személyes találkozások - állítása szerint - elmaradtak, a nyomozás további szélesítése, lehetséges további áldozatok felkutatása az eljárás részét képezi.

F. Gergővel szemben szexuális kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

police.hu