Kis híján megölte gyerekét egy nő azzal, hogy saját gyógyszertapaszát tette rá

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást egy esztergomi anyával szemben, miután saját részére felírt tapaszt helyezett el gyermekén, aki emiatt eszméletét vesztette - írja a 24.hu.

A nő nyolcéves gyermeke megsérült a nyári napközis táborban, erős hasi, majd hátfájdalmai lettek. Az anya orvoshoz vitte gyermekét, aki cseppeket írt fel a fájdalom csillapításaként. A cseppek ellenére a gyermeknek továbbra is erős fájdalmai voltak, ezért az anya a saját részére felírt tapaszból rakott fel egy darabot a gyermek hátára, majd elvitte magával a munkahelyére.

A gyerek nehezen vette a levegőt, végtagjai elszíneződtek, végül elvesztette az eszméletét. A mentők kiérkezéséig a dolgozók szájon át lélegeztették a gyermeket. A tapaszt a légimentő-egység orvosa vette észre és távolította el a fiú hátáról. Az ellenanyag beadását követően a gyerek állapota normalizálódott, életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Az anya állítólag nem olvasta végig a betegtájékoztatót, ezért nem tudta, hogy a tapaszt csak az használhatja, akinek az orvos azt felírta. A készítmény nem adható át másnak akkor sem, ha a betegsége tünetei azonosak, mert a helytelen alkalmazása túladagoláshoz vagy halálhoz vezethet.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje a nőt. Emellett azt is indítványozták, hogy ha a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság a szabadságvesztés tartamát egy év hat hónapban, a felfüggesztés tartamát három évben határozza meg.


24.hu