Kilenc hónapja senkinek sem hiányzik a Kis-Dunában talált hordóba betonozott férfi

A rendőrség továbbra sem derítette ki a Kis-Dunában talált hordóba betonozott férfi személyazonosságát, ugyanis nem találtak egyezést a megvizsgált DNS-mintákban. 

Kilenc hónapja senkinek sem hiányzik a Kis-Dunában talált hordóba betonozott férfi
Fotó: TV Markíza

A hordót idén februárban találta meg egy horgászokból álló csoport a dunahidasi erdőben. Elviselhetetlen bűz áramlott a megközelítőleg 200 kilogrammos hordó belsejéből. A betonban egy oszlásnak indult emberi testre bukkantak.

A holttestet előbb ki kellett vágni a betonból, mielőtt elvégezték volna a vizsgálatokat. "Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás. A holttest kiléte egyelőre ismeretlen, csupán azt sikerült róla megállapítani, hogy férfi volt" - tájékoztatott Martin Wäldl, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség ezért nyilvánosságra hozta, hogy hogyan is nézhetett ki az áldozat, milyen ruhát viselt, mikor kiszabadították a hordóból. Egy 20-30 év körüli, megközelítőleg 161 centiméteres férfiről van szó. Minden bizonnyal rövid fekete haja volt, valamint szakálla is lehetett. A fogai egészségesek voltak, csupán egyetlen tömése volt. A rablótámadás lehetőségét előzetesen kizárták, mivel az áldozat karján egy ezüstóra volt.

A szóvivő szerint a szakértők úgy vélték, hogy az illető a hordó megtalálását megelőző két hónaptól két évig terjedő intervallumban veszthette életét.

A TV Noviny információi szerint az áldozatot többször fejbe lőtték, mielőtt bebetonozták volna. "A holttestek bebetonozása többségében a maffiák körében közkedvelt módszer" - nyilatkozta Matej Snopko bűnügyi szakértő.

A technikának köszönhetően az áldozat koponyája alapján a szakértők egy modellt hozhatnak létre a férfi lehetséges kinézetéről. Snopko szerint, amíg a rendőrség nem ismeri az áldozat személyazonosságát, addig képtelenség eljutni az elkövetőig.

tvnoviny.sk/para