Kilenc éve gyilkolták meg a 19 éves Renátát. A NAKA most meggyanúsított valakit

2013 májusában a 19 éves turócszentmártoni fiatal nő munkahelyéről hazafelé indult, ám már nem ért haza. Holttestét egy bevásárlóközpont közelében találták meg, a rendőrség szerint a kézi táskája pántjával folytották meg.

Kilenc éve gyilkolták meg a 19 éves Renátát. A NAKA most meggyanúsított valakit
Forrás: Nový Čas

Kilenc év kellett hozzá, hogy érdemi előrelépés történjen a nyomozásban - írja a Nový Čas. A héten arról tájékoztatott a rendőrség, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) őrizetbe vett egy férfit. Peter Š.-t gyanúsították meg a gyilkossággal, és amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Közölték azt is, hogy az idei és a tavalyi évben sikerült kellő bizonyítékot szerezni ahhoz, hogy konkrét személyt gyanúsíthassanak meg. Olyan tanúk vallomásai segítettek mindeközben, akik által sikerült leleplezni a fickót.

A bíróság azóta vizsgálati fogságba helyezte, mivel fennállt a veszélye, hogy ha szabadlábon védekezne, akkor megpróbálna elszökni az igazságszolgáltatás elől. 

A gyanúsított férfi és a lány utóbbi barátai szerint ismerték egymást. "Talán két nappal a halála előtt ismerkedtek meg. Ki is hallgatták a rendőrségen, de valószínűleg semmijük nem volt ellene és elengedték. Akkoriban ki is írt valamit az oldalára, hogy ismerte őt, meg valami érthetetlen ostobaságokat" - mondta a lány egy barátnője.

Édesanyja a lapnak elmondta, hogy mindig bízott abban hogy a rendőrség végül kézre keríti a tettest. "Velem nem volt könnyű, mivel kilenc éven keresztül nem hagytam nyugodni őket" - tette hozzá.

(Nový Čas)