Kilenc agyonvert kutya tetemét dobták ki egy kukába Magyarországon

Kilenc kutya tetemét találta meg egy dolgozó a jászberényi gyepmesteri telep egyik konténerében – írja a Blikk.

Kilenc agyonvert kutya tetemét dobták ki egy kukába Magyarországon
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Bűncselekmény hiányára hivatkozva a rendőrség lezárta a nyomozást. Az ügy koronatanúját, aki egyben a telep állatorvosa, senki nem hallgatta ki.

„Borzalmas látvány fogadott, egyértelmű volt, hogy a kutyákat agyonverték” – mondta a Blikknek dr. Csabai Tibor. „Mindegyik állat feje búbja, bundája csupa vér volt, az orrukból, a foguk között vér szivárgott. Ezek mind arra utalnak, hogy egyszerűen agyonütötték őket. Szerencsétlen kiskutyák alig 6 hetesek lehettek. Soha nem találkoztam a praxisom során ilyen kegyetlenséggel.”

A telephely kamerájának felvétele alapján azonosították a rendőrök a Jászberény környékén élő kutyatenyésztőket: egyikük öt kis németjuhászt és az anyjukat, a másik pedig három nagyobb kölyköt dobott ki. A két tenyésztő állatorvosa arra hivatkozik, hogy az állatok szopornyicás fertőzést kaptak, Csabai doktor szerint azonban nincs olyan fertőző betegség, ami egyszerre végez ennyi kutyával.

A kutyatelep fenntartója szerint bár a tetemeket elszállították és megsemmisítették, ennek költségeit a két tenyésztő nem hajlandó kifizetni.


Blikk