Kigyulladt egy koronavírusos betegeket ellátó kórház, tizenhárman meghaltak Indiában

Többen meghaltak abban az indiai tűzesetben, amely egy koronavírusos betegeket ellátó Mumbai melletti kórházban keletkezett.

Kigyulladt egy koronavírusos betegeket ellátó kórház, tizenhárman meghaltak Indiában
Fotó: ANI – Twitter

Indiában csütörtökön a világon eddig legmagasabb napi esetszámot jegyezték fel, 314 835 újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttel, és tartani lehet attól, hogy a járvány terhe alatt roskadozó egészségügyi intézmények nem tudnak megbirkózni a rájuk háruló hatalmas feladattal. Az ország északi és nyugati államai, valamint a főváros, Újdelhi egészségügyi szakemberei arra panaszkodnak, hogy a legtöbb kórházban fogytán van a betegek lélegeztetéséhez szükséges oxigén.

"Tizenhárom ember halt meg a tűzben a legfrissebb információink szerint" - mondta el pénteken egy tűzoltósági forrás az esetről, amely a Mumbai egyik elővárosában található kórház intenzív osztályán keletkezett.

Szerdán legkevesebb 22 koronavírus-fertőzött halt meg egy kórházban Mahárástra állam területén, miután szivárogni kezdett egy palack, és emiatt lélegeztetőgépekre kötött páciensek tucatjai maradtak oxigén nélkül.

MTI