Késes ámokfutásba kezdett egy agresszív fickó a faluban, miután balesetet szenvedett

Furcsa közjáték zajlott le egy közúti balesetet követően Kučín községben (Vranov nad Topľou-i járás).

Késes ámokfutásba kezdett egy agresszív fickó a faluban, miután balesetet szenvedett
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Egy Opel Corsa egy családi háznál lehajtott az útról, majd az útpadkáról visszapattanva nekicsapódott egy parkoló Peugeot 406-nak. Az Opel sofőrje kiszállt a kocsiból, majd kést rántva elkezdett rohanni egy helyi férfi felé, és azt kiabálta, hogy „megöllek”. A megrémült férfi beszaladt egy közeli ház udvarára, de a támadó ide is követte őt. A férfi végül egy gereblyével sikeresen kiütötte a sofőr kezéből a kést.

A támadó fokozott agresszivitással visszatért a kocsijához, amelyből újabb kést vett elő, és elkezdte kiszurkálni az ott parkoló Citroen C3 kerekeit. Az ámokfutás itt még nem ért véget, üldözőbe vett egy arra elhaladó kerékpárost is, miközben azt kiabálta: „nekem teljesen mindegy, kit ölök meg”.

A férfi végül fogta magát és elment a kb. 300 méterre lévő községházához, ahol elrejtőzködött. A fickó a kiérkező rendőrökre is rátámadott, de ők sikeresen lefegyverezték és megbilincselték. Szervezetében több mint 2 ezrelék alkoholt állapítottak meg.

A férfit tudatmódosító szerek hatása alatt történő veszélyeztetéssel, magánlaksértéssel, veszélyes fenyegetőzéssel és hivatalos személy elleni támadással gyanúsították meg.


-para-