KATASZTRÓFA: Nyolcan vesztették életüket a szlovák határon!

Nyolcan tartózkodtak azon a helikopteren, amely a múlt héten zuhant le a szlovák-ukrán határon.

KATASZTRÓFA: Nyolcan vesztették életüket a szlovák határon!
Fotó: SITA

Egyelőre nem tudni, hogy az ukrán felségjelzésű helikopter katasztrófáját műszaki hiba vagy a pilóta felelőtlensége okozta, utóbbi azonban bizonyára közrejátszott. A nagymihályi járásbeli Stretavka közelében mindenesetre két nő és hat férfi szörnyethalt a balesetben - tudta meg a Nový Čas.

A rendőrség szerint embereket csempésztek át a határon a helikopterrel. "Olyan nyomozati verzióval dolgozunk, hogy az Mi2 típusú helikopter illegálisan lépte át a határt. Tekintettel arra, hogy a szárazföldi határ jól őrzött, az embercsempészek ilyen praktikákhoz is folyamodnak. Ködben, kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett magukat és a legénységet is veszélybe sodorják" - közölte Ivan Netík belügyi szóvivő.

A helikopter roncsait elszállították egy hangárba, ahol szakértői vizsgálat alá vetik. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a helikopter hátulja hozzáérhetett a földhöz, majd többször átfordult, mígnem két fa megfogta egy folyó holtágánál. Két áldozatot éppen a holtágban találtak meg a búvárok.

Netík megerősítette, hogy az áldozatok száma nyolc, egyikük az ukrán pilóta, míg a többiek afganisztáni menekültek lehettek.

Nový Čas/para