KATASZTRÓFA: Helikopterről így néz ki a leszakadt sztrádahíd helyszíne (VIDEÓ)

Ahogy arról a portálunk is már beszámolt, leszakadt egy autópályahíd középső, 80 méter hosszú szakasza kedden délben az Olaszországi Genovában. Kora esti értesülések szerint a halálos áldozatok száma legkevesebb 35, a sérültek közül 13 került kórházba, közülük 5 állapota válságos.

KATASZTRÓFA: Helikopterről így néz ki a leszakadt sztrádahíd helyszíne (VIDEÓ)
youtube

A hatóságok szerint 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe. A tragédia az A10-es autópálya Morandi nevű hídjával történt, amely a francia határ közelében van, és üdülőhelyekhez is vezet. A forgalom élénk volt a balesetkor, mivel szerdán munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban. A bő egy kilométer hosszú híd 80 méteres szakasza 45 méteres mélységbe zuhant felhőszakadáskor. Több szemtanú elmondása szerint az omlás előtt villám csapott a hídba, de ezt hivatalos forrás nem erősítette meg. 

A felvételt az olasz tűzoltóság helikoptere készítette. A rövid videón jól látni a viadukt méreteit és a szerencsétlenség mértékét. Az olasz hatóságok szerint még nem végleges az áldozatok száma.

para