Kannibál darabolhatta fel a Fertő-tóban talált szlovák örömlányt

Az állítólagos gyilkosa a meggyilkolt és feldarabolt örömlány testének bizonyos részeit a mélyhűtőjében tárolta, mégpedig a jelek szerint abból a célból, hogy később megegye - írja az APA hírügynökségre hivatkozva a Nový Čas.

Kannibál darabolhatta fel a Fertő-tóban talált szlovák örömlányt
Illusztráció

A Kronen Zeitung hétvégén közölt cikke szerint az április közepén a Fertő-tóban megtalált feldarabolt női holttest egy Bécsben "dolgozó" szlovák prostituálté. A rendőrség azonban ezt egyelőre nem erősítette meg, az azonosítása ugyanis egyelőre nem zajlott le. 

A rendőrség annyit közölt, hogy az elhunyt 20 és 30 közti karcsú testalkatú nő, 1,55-1,66 méter magas lehetett, rövid, vöröses-fekete haja volt. Az arcát viszont már nem lehetett felismerni.

A hölgy bizonyos testrészeit megtalálták az állítólagos gyilkosa lakásának mélyhűtőjében. A nyomozók nem árulták el, mely testrészekről van szó, de a 63 éves feltételezett gyilkos végül nem jutott el odáig, hogy azokból falatozzon. Astrid Wagner, az ügyvédje azt közölte az APA-val, hogy nem tervezte el előre, hogy enne az áldozatból, csak szerette volna eltüntetni a testrészeket, és ott felejtette a mélyhűtőben. Viszont megerősítette, hogy később mégis csak az az ötlete támadt, hogy akkor már enne is belőle.

Az ügyvédnő szerint védence elismerte a gyilkosságot, viszont állítja, a férfi pánikba esett, mikor a dolgok kikerültek az irányítása alól, ezért megfojtotta az örömlányt. Még aznap felnégyelte a holttestet, majd elvitte a Fertő-tó partján fekvő Rust településre, és ott szórta a vízbe.

Egy korábbi cikkben felmerült, hogy a lányt egy fejszével gyilkolták meg. A hírügynökség szerint ugyanezt a férfit korábban már elítélték egy fejszés emberölésért, de 2016 októberében feltételesen szabadlábra került. A múltban már kétszer is elítélték erőszakos bűncselekményért, összességében pedig már mintegy 30 évet töltött a sitten.

(Nový Čas)