Kamaszfiút marcangolt szét egy szumátrai tigris

Egy 16 éves fiút marcangolt szét a hétvégén egy súlyosan veszélyeztetett szumátrai tigris az indonéziai Riau tartományban - közölte hétfőn egy helyi illetékes.

Kamaszfiút marcangolt szét egy szumátrai tigris
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

Muhammad Mahfud, a tartományi természetvédelmi hatóság munkatársa szerint az eset vasárnap történt. A fiú az apját kísérte el munkába egy Siak kerületbeli pálmaolaj-ültetvényre, amikor a nagymacska rátámadt és végzett vele.

Mahfud szerint a ragadozónak csapdát állítottak, hogy át tudják költöztetni egy másik területre.

Az esetre kevesebb mint egy héttel azután került sor, hogy három szumátrai tigris, egy anya és két kölyke elpusztult egy drótcsapdában a nyugat-indonéziai Aceh tartományban.

A ma élő tigrisalfajok közül a legkisebb a szumátrai tigris, amelyet a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a súlyosan veszélyeztetettek közé sorol. Becslésük szerint csupán négyszáz maradt belőlük a vadonban. A másik két indonéziai alfaj, a bali és a jávai már kihalt.

A tigrisek számának fogyatkozása jórészt esőerdei élőhelyük elpusztítása és az orvvadászat számlájára írható, testrészeik iránt nagy keresletet támaszt az úgynevezett hagyományos kínai orvoslás.

(MTI)