Kalapáccsal és késsel gyilkolta meg családjukat gyötrő apját, négy évet kapott a galántai Dávid

Másfél évvel ezelőtt az akkor még csak 17 éves Dávid egy kalapáccsal és egy késsel gyilkolta meg apját, aki gyakran verte édesanyját és őt is. A történtek után ő maga jelentkezett a rendőrségen, hogy beismerje, mit tett

Kalapáccsal és késsel gyilkolta meg családjukat gyötrő apját, négy évet kapott a galántai Dávid
Fotó: Nový Čas

Akkoriban a családhoz közel álló személy elárulta, hogy a 43 éves, autószerelőként dolgozó apa, Jozef gyakran ivott, és részegen agresszívan viselkedett. Otthon és a kocsmákban is, amelyek egyikéből ki is tiltották.

Dávid az egyik helyi szakközépiskolában tanult fodrásznak. A Joj TV közölte, gyakrabban tartózkodott tanítás után az iskolában, minthogy hazament volna. A suli igazgatója elmondta, hogy nem voltak vele gondok, szívesen járt iskolába.

A ma már 19 éves srác a bíróság előtt sajnálta tettét, ugyanakkor elmondta azt is, hogy már nem bírta tovább elviselni azt, amit apja tett a családjukkal - írja a Nový Čas.

Dávid édesanyja és barátnője, Natália társaságában érkezett a bíróságra. Védőügyvédje, Daniel Lipšic a végsőkig bízott abban, hogy a bíró a körülményekre való tekintettel végül felfüggesztett börtönbüntetést szab ki a fiúra. Mivel Dávid még fiatalkorúként követte el az emberölést, így maximálisan 7 évet kaphatott, ebből pedig négyet meg is ítélt számára a bíró.

"A vádlott bűnös abban, hogy a családi vitákat követően, illetve hogy édesanyját sírni látta, kiment az udvarra, megfogta a nagy kalapácsot, majd visszament a házba, ahol alvó édesapját háromszor fejbe verte vele, majd egy késsel minimálisan 17 alkalommal hátba szúrta" - nyilatkozta a bíró.

Lipšic, a korábbi politikusként is ismert ügyvéd a sajtónak azt nyilatkozta, méltánytalannak tartja a büntetést, mivel az apa védencét és annak édesanyját is éveken át gyötörte. "A szakemberek megállapították, hogy a bűntényt hirtelen felindulásból követte el. Úgy gondolom, Dávid konfliktusmentes és nyugodt fiatal, igazságosabbnak tartanám számára az enyhébb börtönbüntetést" - hangsúlyozta.

A bíró ugyanakkor a tárgyalás végén azt mondta, elfogadhatatlan, hogy elvegyék valaki életét, mivel a dolgokat másképp is meg lehet oldani.

"Aki ezt nem élte át, az nem tudhatja, milyen. Amit megéltem, azt nem éli meg mindenki, nekem nem volt gyerekkorom" - válaszolta a bírónak Dávid, aki nem értett egyet az ítélettel, és kijelentette, fellebbezést nyújt be. 

A jogerős döntést így a kerületi bíróság hozhatja meg.

(Čas.sk)