Jogerősen 15 évet kapott a 19 éves lány gyilkosa!

2017 májusában a Joj TV számolt be róla , hogy az eperjesi járásbeli községben a 19 éves Michaela holttestét találhatták meg. A holttest egy elhagyatott ház fáskamrájában feküdt, és már jócskán bomlásnak indult. Éppen emiatt az azonosítása minden kétséget kizáróan csak a DNS-teszttel történhetett meg. Egy 26 éves helyi lakos lelt rá, amikor fáért ment, és orrfacsaró bűzt érzett.

Jogerősen 15 évet kapott a 19 éves lány gyilkosa!
Fotó: patranie.sk

Michaela a kassai-vidéki járásbeli Kenyhecről származott, Abranovcén a barátjával lakott együtt eltűnése előtt. Aznap még beszélt telefonon a párjával.

"Nevezett személy aznap este azt mondta a barátjának, hogy épp egy hipermarketben van Eperjesen, és bevásárol. Azt követően azonban már nem tért haza és nem is vette fel a kapcsolatot senkivel" - jegyezte meg még márciusban Jana Migaľová rendőrségi szóvivő.

A rendőrség intenzíven nyomozott a lány után, a helyi hangosbemondóban is bemondták az eltűnését, a romatelepen, sőt, még a krisnások között is keresték.

A tettes végül bíróság elé került és első fokon 15 évet kapott. Az ítélet ellen fellebbezett, a kerületi bíróság elutasította a fellebbezést, amely így csütörtökön jogerőre emelkedett.

„A gyilkos semmilyen lelki betegséggel nem terhelt“ – jelentette ki a másodfokú tárgyaláson a szakértő pszichiáter, Danica Caisová.

Az elítélt férfi szó nélkül távozott a tárgyalásról a börtönbe. Ha teljes egészében leüli a büntetését, 48 éves korában szabadulhat.

-para-