Iskolai támadás: "Hol vagyunk, Amerikában?" - kérdezte a nagypapa, akinek unokáját hasba szúrta a támadó

Egyelőre mindenki csak a fejét csóválja a vrútky-i tragédia kapcsán. Keresik az okokat, amelyek ide vezettek, és boncolgatják, megelőzhető lett-e volna ez az incidens.

Fotó: TASR

A 22 éves Ivan, az iskola volt diákjának támadását nem élte túl az egyik pedagógus, aki egyúttal az igazgatóhelyettes, de többen megsérültek, köztük gyerekek, pedagógusok, valamint a támadót kiiktató rendőrök is.

Az iskola egyik negyedikes tanulója, a 9 éves Alexander nagypapája, Peter a Nový Čas-nak nyilatkozott a történtekről. "Feldúlt voltam, úgy verrt a szívem, mintha harangozna. De ki ne lenne fedúlt. Ilyesmi történik itt, hát hol vagyunk, Amerikában? Az unokábam a vállán és a hasán szúrta meg, már túl van a műtéten, és szerencsére rendben van. Beszéltem a menyemmel, aki a kórházban van vele, benntartják egyelőre megfigyelésre" - fogalmazott.

A helyszínre sietett a támadó, Ivan egy barátja is. "Rég nem beszéltünk. Talán valamit megbosszult az iskolában. Jó ember volt, de eléggé sajátosan viselkedett. Az egyik megszúrt hölgy, ha igaz, az osztáyfőnöke volt" - fejtette ki, hozzátéve, hogy Ivan nem messze lakott a helyszíntől.

Egy fiatal nő is megszólalt, akinek az édesanyja a buszra várt az iskolához közeli megállóban. "Látta őt bemenni idegesen, majd mikor kifele jött, már nyugodt volt. Később már csak a szirénákat hallotta.

Kapcsolódó cikkek:

(Nový Čas)