Internetes gyermekprostitúciós-hálózatot göngyölítettek fel

Az indonéz rendőrség internetes gyermekprostitúciós-hálózatot göngyölített fel, amely a vádak szerint nagyjából száz 12 és 18 év közötti fiút "közvetített ki" férfi ügyfeleknek - közölték a jakartai hatóságok csütörtökön.

Az indonéz rendőrség egyik szóvivője szerint az első gyanúsítottat kedden fogták el Jáva szigetén egy hotelszobában több fiatalkorú fiú társaságában.

Két feltételezett bűntársát egy nappal később vették őrizetbe. "Ismerték egymást, egy bandához tartoztak" - mutatott rá a szóvivő.

A nyomozási eredmények szerint az őrizetbe vett hármas legalább 99 fiatalkorú fiú szexuális szolgáltatásait ajánlotta fel az interneten. Az első gyanúsítottra augusztusban figyeltek fel a nyomozók rutinellenőrzés során, amelyet az interneten végeztek. A rendőrségi szóvivő szerint ő márciusban szabadult a börtönből, ahova fiatal lányok prostituálása miatt került.

Asrorun Niam Sholeh, az indonéz gyermekvédelmi bizottság vezetője szigorúbb törvényeket követelt a gyermekek elleni szexuális erőszak megelőzése érdekében. Az ilyen jellegű bűncselekmények miatt a fiatalkorúak ugyanis súlyos "testi és lelki károkat szenvednek" - figyelmeztetett.

Miután Indonéziában csoportosan megerőszakoltak és megöltek egy 14 éves diáklányt, Joko Widodo elnök májusban drasztikusan szigorította a fiatalkorúakkal szemben nemi erőszakot elkövetők büntetési tételét, akiket immáron vegyi úton történő kasztráció vagy akár halálbüntetés is fenyegethet.


MTI/para