Huszonhárom évet kapott a férfi, aki közösülés közben megfojtotta áldozatát

A Pozsonyi Kerületi Bíróság kedden 23 éves szabadságvesztésre ítélte Alexander Bereczkit, aki 2018-ban meggyilkolt egy masszőrnőt. Az ítélet jogerős.

Huszonhárom évet kapott a férfi, aki közösülés közben megfojtotta áldozatát
Fotó: TASR

A bíróság szenátusa igazságosnak tartja az ítéletet. Korábban Michal Šúrek ügyész életfogytiglan tartó szabadságvesztést kért a vádlottra, ezt azonban a bíróság elutasította. A szenátus egyebek mellett rámutatott a szakértői véleményekre, amelyek szerint Bereczki nem drogfüggő és lehetséges a reszocializációja. A gyilkosság idején a vádlott ittas volt, csak úgy, mint áldozata.

Bereczki 2018 februárjában egy pozsonyi lakásban ölte meg a 44 éves masszőrnőt, Renáta S.-t. A férfi, akit korábban rablásért és lopásért már elítéltek, panaszt tett a szenátus elfogultságára hivatkozva, ezt azonban a Legfelsőbb Bíróság visszautasította.

A vádlottat 2019 júniusában 23 éves szabadságvesztésre ítélték, büntetését pedig a legszigorúbban őrzött börtönben kell letöltenie. A határozat ellen a vádlott és az ügyész is fellebbezett, most azonban az ítélet jogerőssé vált.

A vád szerint Bereczki 2018. február 2-án ittas állapotban volt, közösülés közben pedig elkezdte fojtogatni áldozatát, aki végül megfulladt.


TASR/para