Horror Nádszegen: Elítélték a férfit, aki éveken keresztül egy feldarabolt holttesttel élt a házában

Kedden bíróság elé állították a 29 éves Istvánt, aki idén januárban beállított a nádszegi (Galántai járás) rendőrőrsre, és bejelentette, hogy néhány éve megölt egy nőt.

Horror Nádszegen: Elítélték a férfit, aki éveken keresztül egy feldarabolt holttesttel élt a házában
Fotó: Paraméter

István 2020. január 14-én röviddel éjfél után elballagott a nádszegi rendőrőrsre és bejelentette, hogy néhány évvel ezelőtt megölt egy nőt. A rendőrség szerint a fiatal férfi jól láthatóan tudatmódosító szerek hatása alatt állt, de értelemszerűen nem hagyhatták figyelmen kívül a bejelentést.

Kimentek a házhoz, majd a fiatal megmutatta nekik, hol rejtette el a nő holttestét. Az emeletes ház alsó szintjén, a lépcső alatti zárt helyiségben egy szőnyegbe csavarva feküdt: a fejéből egy kés állt ki, a lábait pedig levágták. Mint kiderült, az áldozat Lakatos Lívia helyi lakos, akit 2017 szeptemberében láttak utoljára.

Istvánt akkor letartóztatták, de csak most kedden állították bíróság elé. A vád szerint István és Livia közt intim kapcsolat volt, a szörnyű gyilkosság előtt pedig állítólag összevesztek – írja a Nový Čas.

A vádlott kábítószer hatása alatt állt, amikor megtudta, hogy Lívia pénzt lopott tőle, ezért dühében beleszúrt egy kést a fejébe. Ezt követően a férfi levágta a nő lábait, majd a holttestet egy pokrócba csavarva elrejtette.

A lap szerint István mindent beismert, tettét megbánta.

A bíróság kedden 14 és féléves szabadságvesztésre ítélte a férfit.

A vádlott nem fellebbezett az ítélet ellen, az ügyész viszont egyelőre megtartotta ennek lehetőségét.


Cas.sk/para