Holtan találták cellájában a nőnek öltözve szökni próbáló rabot

Holtan találták kedden cellájában azt a brazil kábítószer-kereskedőt, aki a hétvégén nőnek öltözve próbált elszökni a Rio de Janeiro közelében található Gericinó nevű börtönből - közölte az Agencia Brasil helyi hírügynökség a büntetésvégrehajtási-intézetre hivatkozva.

A börtönőrök kedden találtak rá Clauvino da Silva holttestére a Laércio de Costa Pelegrino fegyintézetben lévő magánzárkájában. Előzetes értesülések szerint a 42 éves férfi lepedőjével felakasztotta magát.

A Baixinho (a pici) ragadványnéven is ismert Clauvino da Silva vasárnap gumimaszkban, parókával, melltartót és testhezálló szűk farmert viselve, nőnek öltőzve próbált kereket oldani börtönéből. Azt tervezte, hogy a saját lányának adja ki magát, aki aznap meglátogatta, s egyszerűen kisétál a főkapun keresztül, de az ellenőrzéskor lebukott.

A meghiúsult szökést követően magasabb biztonsági fokozatú fegyintézetbe került. A brazil sajtó szerint Clauvino da Silva a hírhedt Comando Vermelho (Vörös Kommandó) nevű bűnszervezet tagja, s drogkereskedelem miatt 73 év és 10 hónap szabadságvesztésre ítélték. 2013-ban egyszer már megszökött több tucatnyi rabtársával a börtönből, akkor azonban néhány héten belül sikerült kézre keríteni.


MTI