HIHETETLEN: Hátba szúrt az utcán két diákot és egy idős férfit a 17 éves japán diák, mert rosszul tanult

Egy japán diák késsel megsebesített több embert a központi egyetemi felvételire várva - tájékoztatott az NHK japán állami műsorszolgáltató szombaton.

HIHETETLEN: Hátba szúrt az utcán két diákot és egy idős férfit a 17 éves japán diák, mert rosszul tanult
Illusztráció

A 17 éves fiú két diákot és egy idős férfit szúrt hátba a Tokiói Egyetem bejáratánál, a vizsgára várakozó tömegben. A 72 éves férfi súlyosan megsebesült. Másik két áldozata egy 18 éves fiú és egy hasonló korú lány volt. A támadó egyiküket sem ismerte.

A késelőt a helyszínen őrizetbe vették.

A fiú egy nagojai magániskola diákja, aki nem vett részt a felvételin. Saját bevallása szerint azért követte el a támadást, mert nem mentek jól a tanulmányai, és meg akart halni. A gyanúsított egyúttal beismerte: az incidens előtt tüzet gyújtott egy megállónál az egyetem közelében. A lángokat sikerült eloltani.

A hétvégén több mint félmillió diák vesz részt a kétnapos központi egyetemi felvételi vizsgákon 677 helyszínen Japánban.

Bár az országban ritkák az erőszakos bűncselekmények, az elmúlt időszakban több késes támadás történt. Októberben egy Jokernek öltözött férfi több mint egytucat embert szúrt meg egy vasúti kocsiban Tokióban. Néhány hónappal korábban egy férfi többeket megsebesített késsel, szintén egy tokiói vonaton.

mti/para