Hét késszúrással ölte meg barátját, de ő azt állítja, csak önvédelemből cselekedett

A mellkasát ért hét szúrással ölte meg barátját egy férfi, mégis azt állítja, hogy önvédelemből cselekedett. Az áldozat állítólag egy baseballütővel ment hozzá rendezni a számlát – írja a noviny.sk.

Hét késszúrással ölte meg barátját, de ő azt állítja, csak önvédelemből cselekedett
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A vád szerint a 41 éves sokolovcei (Pöstyéni járás) Bohuš két éve szeptemberben hét késszúrással végzett barátjával, Márióval. A 16 centiméteres penge egy alkalommal az áldozat szívét érte. A véres drámára egy családi ház műhelyében került sor, amit állítólag veszekedés előzött meg.

Mário ugyanis egy baseballütővel a kezében átmászta a kerítést, hogy rendezze a számlát Bohušsal, aki állítólag 18 ezer euróval tartozott neki. A vádlott viszont azt állítja, hogy nem volt adós pénzzel, Mário csupán egy barátját akarta megbosszulni, aki megfulladt, miközben Bohuš társaságában fürdött. A vádlott azt állítja, csupán önvédelemből szúrta le barátját.

Bohušt csak egy évvel a történtek után vették őrizetbe, és most állították bíróság elé. Korábban pervitinfőzés közben felrobbant egy propánbután-palack a házában, amely során életét vesztette egy 29 éves férfi, Bohuš pedig szinte megsüketült és megvakult. A bírósági tárgyalás június 7-én folytatódik, Mário megöléséért 20 éves szabadságvesztés fenyegeti.


(noviny.sk)