Hét évet kapott a szlovák apa, aki éveken keresztül megerőszakolt egy kislányt a játszótérről

A 14 éves lányt azon a játszótéren ismerte meg, ahová három fiával járt. A Joj TV számolt be arról, hogy a néhány hónapig tartó bírósági eljárás a végéhez ért, a férfit pedig letöltendő börtönre ítélték.

Hét évet kapott a szlovák apa, aki éveken keresztül megerőszakolt egy kislányt a játszótérről
Illusztráció

 

Korábban már írtunk róla, hogy Peter K.-t 2019 végén tartóztatta le a rendőrség majd helyezték vizsgálati fogságba. Ez sokakat sokkolt a környezetében, ugyanis a férfinak három fia van és rendezett életet él. Legalábbis látszólag.

Az egész a vád szerint még 2015-ben kezdődött, és évekig tartott, mire a lány összeszedte minden bátorságát és elment a rendőrségre.

A lány maga nem tett vallomást a Besztercebányai Járásbíróságon, de lejátszották a félórás vallomását, melyet a kihallgatásán mondott el. Szavai szerint máig nagyon nehezen viseli, ami közte és a férfi közt utóbbi lakásán történt.

Barátnőjét is meghallgatták a bíróságon, aki azt állítja, a sértett elmondta neki, hogy a férfi anális szexre is kényszerítette a lakásán. Állítólag megtiltott számára dolgokat, és levágattatta a haját rövidre, hogy más fiúk ne vethessenek szemet rá.

A Besztercebányai Járásbíróság már szeptemberben ítéletet hirdetett, de a férfi fellebbezett ellene, a kerületi bíróság pedig most hozott jogerős döntést. Nina Spurná bírósági szóvivő közlése szerint a fellebbviteli bíróság eltörölte az eredeti döntést és hét év letöltendő börtönre ítélte a férfit.

A vádlott férfi a bírósági eljárás során végig tagadta bűnösségét, állítása szerint ő tisztességesen viselkedett. A bíróság figyelembe vette az ítélet kihirdetésekor, hogy a pszichológiai szakvélemény nem mutatott rá szexuális zavarokra a férfinél, de azt is, hogy büntetlen előéletű.

(Joj TV)