Házkutatásokat tartott a NAKA, az ógyallai expolgármester meggyilkolásával és Zsuzsovával lehet kapcsolatos (FOTÓK)

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei szerdán reggel nagyszabású rendőrségi akciót hajtottak végre.

Házkutatásokat tartott a NAKA, az ógyallai expolgármester meggyilkolásával és Zsuzsovával lehet kapcsolatos (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség - Facebook (További képekért kattints!)

Az akció során házkutatásokat tartottak Nagyszombat, Pozsony és Nyitra megyében. Összesen hét személyt vettek őrizetbe, akiket vagyon elleni, valamint különösen súlyos erőszakos bűncselekménnyel gyanúsítanak – közölte a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

„Jelenleg folyamatban vannak a házkutatások. Bővebb információval akkor szolgálunk, amikor azt a szituáció lehetővé teszi” – olvasható a rendőrség álláspontjában.

A noviny.sk úgy tudja, a razzia kapcsolatban lehet a meggyilkolt ógyallai polgármester, Basternák László ügyével. Mint ismert, az egykori polgármester gyilkosa rács mögött van, a megrendelő kiléte azonban még ismeretlen. Korábban Alena Zsuzsová, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjának neve is felmerült a gyilkosság kapcsán.

A Markíza azt írja, az egyik őrizetbe vett személy a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Alena Zsuzsová sofőrje, Vladimír Mosnár, akit tanúként hallgatnak ki az ügyben.

Zadržaný Vladimír Mosnár.
Vladimír Mosnár (Fotó: TV Markíza)

A televízió úgy tudja, Mosnár egy ideig kapcsolatban állt Štefan Kaluzzal, aki lelőtte az ógyallai polgármestert.

Zsuzsová az ógyallai polgármesteri székért vívott harcban Basternák ellenfelének, Roman Ostružlíknak kampányolt. A Markíza szerint szerdán Ostružlíkot is őrizetbe vették.

Mosnár elismerte, hogy Zsuzsová sofőrje volt, és több alkalommal pénzt is kölcsönöztek egymásnak.


(para)