Hatalmas robbanás döntött romba egy bankot Pakisztánban

Erőteljes gázrobbanás romba döntött szombaton egy bankfiókot Pakisztán legnagyobb városában, Karacsiban, legalább tizenketten életüket vesztették - közölték a helyi hatóságok.

Hatalmas robbanás döntött romba egy bankot Pakisztánban
Fotó: AP/TASR

Szohail Zsohio rendőrségi szóvivő szerint a robbanást a csatornarendszerben felgyülemlett gáz okozhatta a kikötőváros Sersah nevű negyedében. A HBL bank helyi fiókjának padlója kirobbant, a bútorokat szennyvíz borította. A robbanás ereje számos, a közelben parkoló autót megrongált, illetve törmeléket szórt az épület túloldalán található benzinkútra is. Szemtanúk szerint a történtek idején zsúfolt volt a bankfiók. A tucatnyi halott mellett tizenegyen megsérültek.

Zsohio elmondta, hogy egyelőre nem világos, mitől gyulladt be a gáz, de tűzszerészeket riasztottak a helyszínre a történtek pontos okának kivizsgálására.

Szarafar Naváz Saih rendőrségi vezető később közölte, a nyomozók egyelőre nem zárják ki, hogy a robbanást szélsőségesek okozhatták.

Karacsiban számos csatornaalagút felett illegálisan emelt betonépületek állnak. Muhtar Abro, a városi közigazgatástól elmondta, hogy a robbanás által érintett területen is van egy ilyen épület, amelynek a hatóságok elrendelték kiürítését és lebontását.

Szombat este egyébként a délnyugati Kvettában egy piacon robbantottak szélsőségesek. A pokolgépet egy motorhoz erősítették. A rendőrség tájékoztatása szerint a merényletben egy járókelő meghalt és négyen megsebesültek.

A biztonsági erők szintén a nap folyamán három iszlamistával végeztek az Afganisztánnal határos északnyugat-pakisztáni Hiber Pakhtunkva tartományban.

(MTI)