Hat évig rohangált szabadon a kétszeres gyilkos, aki rendőrökre is lövöldözött

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és az eperjesi kerületi rendőrség többszörös gyilkossággal gyanúsított meg egy késmárki férfit.

Hat évig rohangált szabadon a kétszeres gyilkos, aki rendőrökre is lövöldözött
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A rendőrség tájékoztatása szerint konkrétan három esetről van szó. Az első 2015 januárjában történt Veľká Lomnica községben (Késmárki járás). A gyanúsított, Ján R. ott lelőtt egy eladót a helyi benzinkúton.

A második eset 2017 májusában történt Holumnica község (Késmárki járás) közelében – az elkövető egy férfire és egy nőre nyitott tüzet. Két évvel később, 2019 áprilisában Ján R. Lőcse közelében, egy erdős területen lőtt le egy férfit.

A begyűjtött bizonyítékok alapján a három esetet övező szálak végül idén értek össze azt követően, hogy a liptószentmiklósi nyomozók hivatalos személy ellen elkövetett támadás, illetve tiltott fegyverkezés ügyében indítottak vizsgálatot. Történt ugyanis, hogy júniusban Ján R. tüzet nyitott egy kétszemélyes járőrcsapatra, amely ellenőrizni akarta őt.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, amennyiben sikerül bizonyítani bűnösségét az összes bűncselekményben, akár életfogytiglan tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.


TASR/para