Hat éve egy idős nénit rabolt ki társaival a dunaszerdahelyi járásbeli gyilkos

Korábban heroin- és pervitinfüggő volt, és társaival kirabolt egy idős asszonyt Vereknyén Alexander B., akit most a pozsonyi masszőrnő meggyilkolásával gyanúsítanak.

Hat éve egy idős nénit rabolt ki társaival a dunaszerdahelyi járásbeli gyilkos
Fotó: Nový Čas

A minap tájékoztattunk arról, hogy a Dunaszerdahelyi járásba vezetnek a február 3-án egy ružinovi lakásban történt gyilkosság szálai. A gyilkossággal a rendőrség Alexander B.-t gyanúsítja, aki azonnal rácsok mögé került, mivel feltételesen volt szabadlábon.

Alexander vendégként érkezett a masszőrnő, Renáta S. lakásába a Kladnianska utcába - erősítette meg a rendőrség. Később a nőt ismeretlen okból megfojtotta, akinek holttestén véraláfutásokat is találtak. 

Nový Čas írta meg, hogy Alexander B. egy hat évvel ezelőtt elkövetett bűncselekményért volt feltételesen szabadlábon. A Pentagon nevű vereknyei lakóháznál egy patika előtt támadott rá társaival egy nyugdíjas nőre. A kezéből elkezdték ráncigálni a bevásárlótáskát és a retiküljét, amiben 30 euró készpénz volt. A hölgy a földre zuhant a támadás következtében, a támadói azonban még ott is métereken át vonszolták.

A rablás ügyében csak tavaly ősszel jutottak el az ítéletig. Alexander B. három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, emellett pedig drogelvonóra küldték. A heroin- és pervitinfüggőséggel küzdő férfi azonban ezt nem sokáig tűrte, megszökött. Most egyelőre ezt a hároméves börtönbüntetést kell letöltenie, de a gyilkosságért további 15-től 20 évig terjedő börtönre is ítélhetik.

(Nový Čas)