Három másik srác is jelen lehetett a 82 éves nyugdíjas bestiális meggyilkolásánál

A múlt héten már beszámoltunk róla, hogy egy 15 éves srácot gyanúsít a rendőrség azzal, hogy halálra késelt egy 82 éves férfit a liptószentmiklósi járásbeli Jamník községben.

Három másik srác is jelen lehetett a 82 éves nyugdíjas bestiális meggyilkolásánál
Fotó: Nový Čas

Az idős férfi holttestét múlt szerdán találták meg a házában. Az eddigi információk szerint négy helyi fiatal találta ki, hogy pénzt lopnak az idős úrtól, akihez az egyikük segíteni járt a fával való munkában. Az egész viszont a vizsgálótiszt megfogalmazása szerint bestiális gyilkossággal végződött, amivel a 15 éves Maximot gyanúsítják.

Az idős férfi, Viliam négy évvel ezelőtt vesztette el feleségét. Egyedül élt, a falubeliek a Nový Čas cikke szerint jó embernek tartották. Képeket festett, verseket írt, emellett a favágóknak segített különböző eszközök gyártásában. Gyakran járt az erdőbe, majd fekete és vörös áfonyát árult. A helyiek szerint viszont túlságosan is megbízott az emberekben és ez okozhatta a vesztét.

A gyilkosságnál jelenlévő egyik fiatal apja elmondta a lapnak, hogy aznap találták ki, hogy pénzt lopnak a nyugdíjas férfitől, de arra nem számítottak, hogy ez lesz. A helyiek szerint a 15 éves Maxim találhatta ki az egészet.

A Markíza szerint az idős férfit megpróbálták kicsalni az udvarra, ám mikor ez nem sikerült, Maxim bement hozzá, majd több késszúrással meggyilkolta. A férfi felsőtestén számos szúrt sebet találtak, melyek számáról a rendőrség nem nyilatkozott, az egyik fiú édesapja viszont 29-ről tud.

A fiú a helyiek közlése szerint nevelőintézetben lakott. Korábban Porúbka községben élt a családja egy egyházi házban, de nem fizettek érte semmit, ezért végül elküldték őket onnan. A fiú édesanyja állítólag nemrég vette ki a srácot a gyermekotthonból, mikor albérletet sikerült szereznie az egyik szomszédos faluban.

A szülők nem tudtak mit mondani a gyilkosság ügyében.

(Nový Čas)