Halálra gázolhatta egy vonat egy tigris árván maradt kölykeit

Két kistigrist gázolt halálra egy személyvonat az indiai Mahárástra államban és lehetségesnek tartják, hogy a két hete megölt "emberevő" tigris árván maradt 10 hónapos kölykei pusztultak el.

Halálra gázolhatta egy vonat egy tigris árván maradt kölykeit

A tetemeket csütörtökön reggel találták meg a vasúti vágányokon a csandrapuri erdőben. Ugyanebben a körzetben portyázott az Avni néven emlegetett nőstény, amellyel egy nagyszabású hajtóvadászat eredményeként november 2-án végeztek a kormány által felbérelt vadászok, mert úgy vélték, hogy 2016 júniusa óta 13 embert ölt meg az erdőszélen. Állatvédők és állatbarátok egyebek közt azért ellenezték az anyatigris megölését, mert két kölyköt nevelt. 

A vonat által elgázolt kistigrisek teteméből DNS-mintát vesznek, hogy megállapítsák az esetleges rokonságot a kilőtt "emberevő" anyatigrissel. 

A világon Indiában él vadon a legtöbb tigris, egy 2015-ös összeírás több mint 2200-ra becsülte a számukat. Az 1970-es években indult országos program a megmentésükre, mivel addigra 1400 körülire csökkent a számuk.

Az önmagában örvendetes szaporulat egyre több konfliktushoz vezet ember és állat között, főleg azért, mert egyre szűkül a vadon élő állatok természetes élőhelye. 2015 óta évente legkevesebb 100 tigrist találnak holtan, az idén eddig elpusztult 72 tigrisnek csak a tizede halt meg természetes okból.

(MTI)