Halálos vonatgázolás Magyarországon, a holttest maradványait a sínek között hagyták!

Több nappal egy halálos vonatgázolást követően az áldozat maradványaira bukkantak a sínek között a magyarországi Hajdúhadház közelében - írja az Index.

Halálos vonatgázolás Magyarországon, a holttest maradványait a sínek között hagyták!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset még december 10-én történt Hajdúhadház és Bocskaikert között, a férfit a Záhonyból Budapestre tartó sebesvonat gázolta el. Néhány nappal később az áldozat testvérei virágot akartak vinni a helyszínre, ahol aztán a sínek között kisebb-nagyobb csontdarabokra, húscafatokra bukkantak 20-30 méteren szétszóródva, mésszel lelocsolva. Vélhetően testvérük maradványait találták meg.

A történtekről értesítették a rendőrséget, a helyszínelés után pedig a temetkezési vállalat munkatársai 20 perc alatt fél nejlonszatyornyi emberi maradványt szedtek össze.

A MÁV közlése szerint a mésztejjel való fertőtlenítést is a temetkezési vállalat végezte - ilyenkor ez előfeltétele a forgalom újraindításához a balesetek után. Kérdés, hogy a meszesítés alatt miért nem figyeltek fel az ottfelejtett maradványokra. 

A rendőrséggel szerződésben álló temetkezési vállalat szerint a cég szakmai hibát nem vétett. A temetkezési vállalat elismerte, hogy a baleset után több nappal, a rendőrség kérésére és jelenlétében gyűjtötte össze a további maradványokat, bár a cég szerint ezek nagy része valójában töltési kőből állt.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálos baleset körülményeit, kegyeletsértéssel kapcsolatban még nem érkezett feljelentés.


(Index)