Gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg a srácot, aki háromszor hátba szúrta a 17 éves szlovák lányt

Gyilkossági kísérlet különösen súlyos bűncselekményével gyanúsította meg az illetékes vizsgálótiszt azt a 21 éves fiatalembert, aki pénteken a trencséni Električná utcában hátba szúrt egy 17 éves lányt.

Gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg a srácot, aki háromszor hátba szúrta a 17 éves szlovák lányt
Rendőrségi felvétel a támadás helyszínéről

A rendőrség közölte, hogy olyan részletekre derült fény az esetről, melyek alapján annak vizsgálatát a járási rendőrségtől a kerületi szerv vette át, és már az ottani vizsgálótiszt gyanúsította meg a feltételezett támadót, emellett javaslatot tett a vizsgálati fogságba helyezésére is.

Az eddigi információk szerint a támadó nőnek öltözött, és úgy támadta meg a kamaszlányt, akit legalább háromszor hátba szúrt. A kés a lány testében maradt, akinek még sikerült néhány métert arrébb mennie és segítséget hívnia, mielőtt a földre zuhant. Az apját hívta, aki pedig ezután riasztotta a mentőket. A súlyosan sérült iskolás lányt helikopterrel szállították a pozsonyi kórházba, a műtét után szerencsére már stabil állapotban van. 

A Nový Čas információi szerint a férfi azért támadhatta meg a lányt, mert az emlékeztette őt arra a nőre, akit három évvel ezelőtt ölt meg. Ezt az információt a rendőrség vizsgálja.

(TASR)