Gyilkossággal gyanúsított veszélyes férfire csaptak le a kommandósok – bombamerényletre készült?!

A rendőrök, kommandósok és tűzszerészek szerdán őrizetbe vettek egy veszélyes visszaeső bűnözőt.

Gyilkossággal gyanúsított veszélyes férfire csaptak le a kommandósok – bombamerényletre készült?!
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A férfi egy gyilkosság miatt került a hatóság célkeresztjébe, amit tavaly szeptemberben követtek el. A gyanú szerint a jelenleg 40 éves férfi Sokolovce községben (Pöstyéni járás) egy családi ház garázsában többszöri késszúrással megölte 38 éves barátját. A nyomozók azzal a forgatókönyvvel is foglalkoztak, hogy a gyanúsított önvédelemből cselekedett, mivelhogy az áldozat baseball-ütővel támadott rá.

A rendőrök a nyomozás során olyan információhoz jutottak, miszerint a férfi házilag készít bombát. A hatóság semmit sem bízott a véletlenre, és egy részletesen kidolgozott akció keretén belül őrizetbe vették Pöstyénben, amikor a legkevésbé számított rá. A Sokolovce községben végzett házkutatás során a tűzszerészek egy gyanús, henger alakú tárgyat foglaltak le, ami ismeretlen eredetű porral volt megtöltve. Az anyagot laborvizsgálatra küldték.

A rendőrség gyilkossággal gyanúsította meg a férfit, a nyomozó emellett indítványozta az előzetes letartóztatását. Amennyiben bűnössége beigazolódik, 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Az ismeretlen tárggyal kapcsolatban a férfit tiltott fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel is meggyanúsították, amiért 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


-para-