Gyerekek vertek meg brutálisan egy idős férfit

A rendőrség rablással és testi sértéssel gyanúsított meg egy 15 éves fiút, aki két társával megtámadott és megvert egy nyugdíjas férfit.

Az eset Ďurkov községben (Kassa-vidéki járás) történt. A 67 éves férfi épp gombát szedett az erdőben, amikor odalépett hozzá a három fiatal. Azt mondták, ha nem ad nekik cigarettát, megverik őt. Mivel a férfinél nem volt cigaretta, a fiatalok rátámadtak.

A nyugdíjast átkutatták, kiöntötték a kannájából a gombát, majd elkezdték őt ütni. A fiatalokkal kutyák is voltak, egyet pedig ráuszítottak a férfire - az eb beleharapott a vállába. A támadás során a férfinek eltört az orra, testén zúzódások keletkeztek.

A rendőrség őrizetbe vett egy 15 éves fiút, akit rablással és testi sértéssel gyanúsítottak meg. Mint kiderült, korábban hasonló bűncselekményért már meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. Ilyen bűncselekményért 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, fiatalkorú esetében azonban a büntetés megfeleződik. A srác tettestársai fiatal koruk miatt nem vonhatók felelősségre.


TASR/para