Gyerek is részt vett a brutális kettős gyilkosság kitervelésében!

Meglehetősen összetett a Lednické Rovnén (Púchovi járás) e héten történt kettős gyilkosság ügye. Először ugyanis csupán egy családi házban kiütött tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A házban két személyt találták holtan, gyerekeiket kimentették. Aztán a rendőrség feltárta, hogy a két személyt, akit holtan találtak, még a tűz előtt meggyilkolták, mostanra pedig a gyanúsítottak között van egyikük fia és kiskorú lánya is.

Gyerek is részt vett a brutális kettős gyilkosság kitervelésében!
Fotó: Noviny.sk

A tűzben egy férfi és az élettársa vesztette életét. A rendőrség egy Lukáš nevű férfit tartóztatott le és gyanúsít a kettős gyilkosság kitervelésével. Lukáš az elhunyt férfi előző házasságából született fia, aki csak néhány nappal a tragédia előtt tért haza Svájcból - tudta meg a Joj TV.

A holttesteken szúrt és vágási sérülések nyomai voltak. A nyomozást a helyszínen ezért átvette a NAKA, majd meggyanúsították Lukáš K.-t a kettős gyilkosság kitervelésével, amiben az egyik kiskorú féltestvére is segíthetett neki.

Michal Slivka rendőrszóvivő közlése szerint az indítéka bosszú lehetett, illetve a gyerekekkel szembeni magatartása. "A terv úgy nézett ki, hogy az emberölésre alvásuk közben kerülhet sor, és ez így is történt" - fogalmazott.

Kamasz lánytestvére abban segíthetett, hogy szétlocsolt valamilyen gyúlékony anyagot a házban, majd azt felgyújtották, hogy eltüntessék a nyomokat.

Az egyik szomszéd a Joj TV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy szerinte nem a férfi, hanem a gyerekek az igazi áldozatok. Szavai szerint két évvel ezelőtt veszítették el édesanyjukat, azóta egy másik féltestvérük, MIchal a támaszuk, aki viszont a tragikus reggelem éppen munkában volt. Apjuk viszont nem járt dolgozni.

Lukáš K. vizsgálati fogságát javasolta a rendőrség, erről vasárnap születik döntés.

(Noviny.sk/TASR)